Bollenstreek – De VVD in Zuid-Holland is bezorgd over het standpunt van de nieuwe coalitie in de provincie Noord-Holland om de Duinpolderweg ‘on hold’ te zetten. In Noord-Holland wil men opnieuw het gesprek aangaan met alle belanghebbenden. Volgens de VVD is de bereikbaarheid van de Bollenstreek een totaalpakket van afspraken tussen beide provincies. Daar kan niet een van beide partijen selectief in gaan shoppen, aldus de VVD. Voor de liberalen is het gekozen tracé voor de Duinpolderweg onomkeerbaar. De VVD wil ook maatregelen voor de bereikbaarheid van Keukenhof. Heropening van station Lisse gaan Gedeputeerde Staten wel aankaarten bij de NS en ProRail.

4 REACTIES

  1. De Poelweg is een noodzakelijke ontsluiting voor nieuwbouw in Lisserbroek. Alleen met deze nieuwe oeververbinding voor (vracht)auto’s in het dubbeldorp Lisse-Lisserbroek is de verdriedubbeling van Lisserboek in de komende jaren haalbaar. Het is dé manier om de huidige Lisserbrug (en de toegangswegen) niet nog verder te belasten.

  2. De Poelweg is niet dé enigste manier om de lisserbrug te ontlasten voor auto’s vanuit de nieuwbouw.
    Om in Lisse te komen vanuit de nieuwbouw kiest men de kortste weg en dat is niet eerst 2,5km zuidwaarts rijden en dan weer 3,5 km richting het centrum , dus totaal 6 km! Daar komt nog bij als je dan voor die brug ook moet wachten het alsnog extra lang duurt.
    Om de ontluitingswegen te ontlasten kan beter een weg aangelegd worden naar de N207, de brug daar te verdubbelen, de rotonde op de heereweg aan te passen en een wisselstrook op de heereweg aanleggen.
    De rotondes op de van pallandtlaan daar is al een plan voor.
    Met de keukenhofdrukte kunnen pendelbussen ingezet worden, een beetje bizar om daar een weg voor aan te leggen door ongerepte natuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in