Teylingen – Raadslid Robin Konings verlaat de Teylingse gemeenteraad. Hij heeft vrijdagmiddag zijn ontslagbrief gestuurd naar burgemeester Carla Breuer.

Konings kwam in 2014 voor de VVD in de gemeenteraad van Teylingen. De jonge Voorhouter werd toen met voorkeurstemmen gekozen. “De interesse in lokale politiek is ontstaan tijdens het moment van de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Ik zat op school toen lokale politici gastlessen kwamen geven. Ik had een grote mond en toen vroeg onze oud-fractievoorzitter Ard van der Steur of ik een keer langs wilde komen bij een fractievergadering. Vanaf dat moment ben ik lid geworden, heb ik mij ingezet voor de campagne en in 2014 resulteerde dat in een gemeenteraadszetel”, verklaart Konings zijn interesse in de plaatselijke politiek. Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd hij in de raad gekozen. Hij was toen de enige zittende VVD’er die na de verkiezingen terugkeerde in de nieuwe VVD-gemeenteraadsfractie.

Robin Konings verlaat de gemeenteraad omdat hij gaat verhuizen naar Den Haag. Daardoor kan hij niet langer gemeenteraadslid in Teylingen blijven. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in