VVSB thuis langs HSC’21

Noordwijkerhout – VVSB heeft op een ijskoud sportpark de Boekhorst weten te winnen van HSC’21. De thuisploeg domineerde tot vijf minuten voor tijd en zag de wedstrijd eindigen in 4-2.

Coach Wilfred van Leeuwen en spelers De Rijk, Vijlbrief en Valk kenden de club uit Haaksbergen al. In seizoen 2015/2016 wisten de Noordwijkerhouters ook al thuis te winnen, waar zij bij waren. Ook nu speelden de paars-gelen vanaf de eerste minuut sterk, aangemoedigd door een mooie sfeeractie van de fans. Ian van Otterlo had na drie minuten al de 1-0 op zijn schoen, maar hij schoot een open kans net naast. In de twintigste minuut leek daar dan toch de openingstreffer te komen. De Rijk gaf een mooie steekbal op Van Nieuwkerk, die op zijn beurt keeper Peterman lopte. De doorgelopen Fecunda tikte de bal voor open doel nog even binnen, maar deed dit in buitenspelpositie. De brilstand bleef op het bord, tot frustratie van veel VVSB-spelers. Lang kon de voorsprong echter niet uitblijven. In de 35e minuut schoot Leroy George de 1-0 binnen, nadat keeper Peterman een lastige bal niet kon klemmen. Drie minuten later was de veelscorende spits weer het eindstation voor de 2-0, na een fenomenale pass van Danny Bakker.

Na rust daalde de temperatuur nog wat meer, maar de vechtlust van VVSB niet. In de 53e minuut schoot Van Otterlo een afvallende bal snoeihard binnen. Invaller Huntink deed hier nog een schepje bovenop: na weer een mooie pass van Bakker punterde hij de 4-0 raak. Dit was echter nog niet het laatste benoemenswaardige in de wedstrijd. In de 75e minuut ging Ruben Valk flink in de fout, toen hij Stokkers wilde uitkappen. Laatstgenoemde profiteerde en scoorde de 4-1. Twee minuten voor tijd brak Stokkingreef door, die op zijn beurt Stokkers bediende voor de 4-2. Kaptein kreeg hierna nog een enorme kans op de 4-3, maar hij schoot op de paal. VVSB kon opgelucht ademhalen en gaat kijken naar Ado’20, wat morgen in actie komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in