VVSB wint in spectaculair duel van Unitas

Noordwijkerhout – VVSB heeft in een spannende wedstrijd gewonnen van Unitas. De Noordwijkerhouters wisten een 1-2 achterstand om te buigen: 3-2.

De bezoekers, nummer vijf van de ranglijst, schoten uit de startblokken. Na tien minuten brak Mutzers door, maar zag hij zijn voorzet eindigen in een corner. Deze hoekschop bleek goud waard, want nadat Kiflom Tsegay de bal terugkopte kon Boulamhayan raak schieten. VVSB bleek wakker geschud te zijn door de ploeg van Hans de Jong. Linksback Lo-Fo-Sang omspeelde tien minuten na de openingstreffer twee man, waarna hij vanaf eigen helft de bal achter de verdediging legde. Leroy George pikte de bal op, omspeelde keeper Vlot en maakte gelijk. Drie minuten later leken de Noordwijkerhouters op rozen te zitten, nadat Jesse van Nieuwkerk de 2-1 binnenschoot. Echter had scheidsrechter Stegeman al gefloten voor een overtreding in het voordeel van de paars-gelen, waardoor de goal niet doorging. Net voor rust was het de uitploeg die verrassend de voorsprong nam. Een vrije trap vanaf de middellijn viel achter de verdediging van VVSB. Elmer de Vries was hier uit de rug van Lo-Fo-Sang weggelopen en rondde koelbloedig af. In de gehele eerste helft hing er een gefrustreerde sfeer in het veld. Scheidsrechter Stegeman had zich niet populair gemaakt bij het Noordwijkerhoutse publiek, nadat hij maar liefst zes gele kaarten uitdeelde in het eerste deel van de wedstrijd.

Na de thee was het de ploeg van Wilfred van Leeuwen die het spel bepaalde. In de zestigste minuut werd weer een goal afgekeurd van VVSB, dit keer voor buitenspel. Ian van Otterlo liet de bal lopen, maar arbiter Stegeman beoordeelde dit als hinderlijk buitenspel. Tien minuten later werd uit een corner de kopbal van Tim de Rijk fantastisch gered door de jonge keeper Vlot. De gelijkmaker bleef echter maar twee minuten uit. Leroy George vond uit een vrije trap Jesse van Nieuwkerk, die zonder dekking de score in 2-2 veranderde. VVSB had de smaak flink te pakken, met steun van het vele publiek op de tribune. In de 78e minuut werd Halman ingespeeld, die met een hakje Ian van Otterlo diep stuurde. De aanvallende middenvelder sneed naar binnen, om vervolgens in de rechterhoek af te ronden en sportpark De Boekhorst op stelten te zetten. Even leek VVSB nog op 4-2 te komen, maar in plaats van een penalty kreeg Van Nieuwkerk geel voor een schwalbe. De eindstand bleef onveranderd: 3-2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in