Bollenstreek – Veel gemeenten zijn druk bezig met het treffen van voorbereidingen voor de jaarwisseling, die vaak gepaard gaat met vuurwerkoverlast. Niet alle gemeente liggen in de voorbereidingen hiervan op één lijn. Veel gemeenten zien namelijk niets in een vuurwerkverbod. Dit zou door de beperkte capaciteit van de diensten moeilijker zijn om te handhaven voor gemeenten en de politie.

Ondanks dat gemeenten nog niet staan te springen om een vuurwerkverbod, hebben twee gemeenten in de Bollenstreek wel besloten om vuurwerkvrije zones in te stellen om overlast door vuurwerk te voorkomen: Noordwijk en Teylingen. In Noordwijk zijn de vuurwerkvrije zones schoolpleinen, op het terrein van zorginstellingen, dierenasiels- en pensions, tankstations en binnen een afstand van 100 meter tot een molen.

In Teylingen is geen totaalverbod voor vuurwerk, want daar is niet voldoende draagvlak voor. Wel kunnen inwoners van Teylingen onderzoeken of hun buurtbewoners graag een vuurwerkvrije zone willen. Als 75% van de bewoners in een bepaalde zone dit graag willen, dan wordt voor de locatie een vuurwerkvrije zone aangewezen, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Lisse en Hillegom geven geen gehoor aan een vuurwerkverbod of een vuurwerkvrije zone, omdat daar geen draagvlak of vraag voor is. Hier geldt wel dat het vuurwerk alleen van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur mag worden afgestoken. Verder vraagt de gemeente Noordwijk inwoners mee te helpen met het opruimen van het vuurwerk op Nieuwjaarsdag.

1 REACTIE

  1. Hah, er is het hele jaar door al overlast. Vooral het speeltuintje bij de Molenwerf in Noordwijk lijkt een grote aantrekkingskracht te hebben op de jeugd.
    Van de week hebben ze vuurwerk in de prullenbak gemikt en hebben ze vuurwerk op het speeltoestel gegooid waardoor er lichte schade is aan de glijbaan.
    En sowieso hoor je door het dorp heen elke week wel wat vuurwerk.

    Hopelijk komen er meer grote invallen zoals die van de week in Duitsland waar ze 350 duizend kilo illegaal vuurwerk vonden. Laat het maar flink duurder worden door een gebrek aan voorraad!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in