Waarderingsprijs voor brandweerkorpsen (foto: Rose Marie Keijzer)

Teylingen – De vrijwilligers van de brandweer in Sassenheim, Voorhout en Warmond ontvingen dit jaar de waarderingsprijs van de gemeente Teylingen. Burgemeester Breuer noemde hen de mannen en vrouwen die ons letterlijk uit de brand helpen en alles laten vallen als de pieper gaat. De prijs werd donderdag uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie in het bestuurscentrum in Voorhout. Daarnaast was het Breuer opgevallen dat er Teylingers zijn die uitblinken door prijzen te winnen en daarmee Teylingen op de kaart te zetten. Voor hen was er een speciale speld, ontworpen door de kunstenares Margareth Meulmeester.

De spelden waren voor Wim Klok van vishandel De Klok, winnaar van de Haringtrofee, kunstschilder Yvonne Heemskerk, winnaar van de publieksprijs van Rembrandt Leeft!, Michel de Vreugd van het Bollenpalet, die met zijn schilderijen derde werd bij de Special Awards en de gebroeders Van der Plas van kaasboerderij De Annahoeve, winnaar van Het Leidse Kaasmeisje.

In haar speech ging Breuer in op het feit dat de gemeente wil proberen zo open mogelijk te zijn naar de inwoners en hen zoveel mogelijk te betrekken en hen advies te vragen. Dit jaar werd bijvoorbeeld de begroting gemaakt met behulp van het burgerpanel waarvan de leden konden aangeven waaraan het geld moest worden besteed. Volgens Breuer bruist Teylingen en tintelen de dorpen van creativiteit en ondernemingslust. Daardoor creëren de inwoners een krachtige en levendige samenleving waarin men samen dingen doet en zich bekommert om elkaar. Als voorbeeld noemde zij het project fietsmaatjes, dat in Teylingen is ontstaan en recent nog de koning op bezoek kreeg. De inzet en creativiteit is ook zichtbaar in de wijze waarop de oranjeverenigingen en historische verenigingen op dit moment bezig zijn de viering van 75 jaar bevrijding gezamenlijk voor te bereiden.

De ontvangers van de spelden met burgemeester Breuer (foto: Rose Marie Keijzer)
Foto: Rose Marie Keijzer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in