Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders gaat de inwoners van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk regelmatig informeren over het stoken van hout.

Dan gaat het om de risico’s en nadelige gevolgen van het stoken van hout en hoe dit op een zo veilig mogelijke manier gedaan kan worden.

Hiermee wordt een raadsbesluit deels uitgevoerd. Een andere wens van de raad wordt niet vervuld. Dan gaat het om het beginnen van een pilot, waarbij een slooppremie en subsidie worden verstrekt voor respectievelijk oude houtkachels en nieuwe schonere kachels.

4 REACTIES

  1. Het is heel goed dat ze willen informeren i.p.v. verbieden. Het is ook een bewustwording. Deel als gemeente bijvoorbeeld gratis houtvochtmeters uit. Soms lijkt hout droog genoeg maar dat valt vaak tegen. Een vochtigheid onder de 15% is een must. Pas standaard de Zwitserse stookmethode toe, voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=o-rutQXfjTk&t=11s. Het probleem zit hem ook in het smoren gedurende de nacht. Waarbij een dik blok hout middels onvolledige verbranding zo langzaam mogelijk wordt opgegloeid omdat men de volgende morgen geen koude kachel wil hebben. Dit geeft rook en roetaanslag. Koop dan gewoon een zwaardere kachel of verzwaar hem met extra vuurvast steen.

  2. Er is er geen een die zich aan de regels houd gewoon verbieden en al die afvoer pijpen van die eet tenten een keer controleren om vijf uur gaan de ovens aan en dan stinkt het hele dorp .

    • Je zelf niet aan de regels houden werkt alleen maar tegen je, zo heb je zelf langer plezier van het hout wat je op en neer blijft slepen en minder onderhoud, gasprijs wordt elk jaar 12% dus men moet wel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in