Foto: Rose Marie Keijzer

Teylingen – Binnenkort kun je korfballers bij TOP zien wandelen. Met het idee om dit te gaan doen met 55-plussers won TOP de strijd om het beste idee van Teylingen. De gewonnen prijs, 3000 euro, wordt onder andere besteed aan een doelgroepgerichte invulling van de derde helft van wandelkorfbal, die ook voor deze leeftijdsgroep  heel belangrijk is. De bedoeling is dat het wandelkorfbal inclusief derde helft, overdag plaatsvindt. Daarmee wordt ook de korfbalaccommodatie dan beter benut. De prijs werd vrijdag uitgereikt door wethouder Van Kempen in Van der Valk hotel Leiden-Sassenheim. 

De tweede prijs ging naar Ellen Bakkers en Ingrid van Leeuwen die bij kasteel Teylingen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring willen laten opdoen in de, nog aan te leggen, moestuin. Derde werden de Forwodians die Urban Sport Events wilden realiseren voor de doelgroep 12-21 jaar. De aanmoedigingsprijs was voor Anja Overgaag van Warmunda die oudere vrijwilligers aan de club wilde koppelen.

Totaal werden meer dan 30 ideeën ingestuurd en beoordeeld door een jury. Het idee achter de wedstrijd is om mensen bij elkaar te brengen, uit hun isolement te halen of te stimuleren in een positieve ontwikkeling. De organisatie is in handen van stichting de Combibrug, die alle inzenders ook immateriële hulp aanbod bij de uitwerking van hun plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in