Bollenstreek – Drinkwaterbedrijf Dunea gaat onderzoeken of waterleidingen in de toekomst wellicht dieper in de grond moeten komen te liggen.

Volgens de Teylingse wethouder Heleen Hooij, die duurzaamheid in haar portefeuille heeft, is Dunea bang dat de hogere temperaturen als gevolg van de klimaatverandering ervoor gaan zorgen dat het water in de ondergrondse leidingen van Dunea warmer kan worden. Dat zou de kwaliteit van het drinkwater kunnen aantasten. Vandaar dat Dunea gaat onderzoeken of het verstandig is om nieuw aan te leggen waterleidingen voortaan dieper in de grond te leggen. Dat zou een eventuele vermindering van de kwaliteit van het drinkwater kunnen voorkomen. Hooij deed haar uitspraak tijdens de perspresentatie van de begroting van de gemeente Teylingen voor het jaar 2022.

Dunea verzorgt de levering van drinkwater in onder andere de gehele Bollenstreek. Net als de andere gemeenten in het verzorgingsgebied van Dunea zijn ook de gemeenten in de Bollenstreek aandeelhouder van het drinkwaterbedrijf.

1 REACTIE

  1. Ook deze organisatie is onderworpen aan hetzelfde mantra. Op allerlei mogelijke manieren zoeken bestuurders in elk soort organisatie of de klimaathype in hun niche toepasbaar is. Als de leidingen dieper moeten liggen moeten de brandkranen ook worden aangepast. Deze liggen nu al ca 1 meter diep, het warmer worden op die diepte is dan ook erg vergezocht en uitvoer kost miljarden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in