Foto: makelaardij Van Wijk

Warmond – Bewoners van recreatiepark De Watertuin in Warmond liggen op ramkoers met de gemeente. Teylingen wil in een nieuw bestemmingsplan opnemen dat permanente bewoning op het park niet is toegestaan, mits een bewoner beschikt over een indertijd door de voormalige gemeente Warmond afgegeven gedoogbeschikking. Veel huidige bewoners van de Watertuin hebben zo’n beschikking niet, maar willen daar wel permanent blijven wonen. Verschillende bewoners kondigden tijdens een hoorzitting een gang naar de rechter aan als de gemeente voet bij stuk houdt.

2 REACTIES

  1. Het is al vele jaren een heikele kwestie en het destijds door de voormalige gemeente Warmond gedogen van permanente bewoning heeft -achteraf gezien- tot rechtsongelijkheid geleid. Gemeente moet duidelijk kunnen aangeven waarom nog steeds met twee maten wordt gemeten en wat er überhaupt tegen permanente bewoning is. Zou er geen aanleiding zijn om dit standpunt te heroverwegen nu er zoveel gebrek aan woningen is?

    • Heroverwegen lijkt mij een prima plan! Zeker nu er in Warmond geen ruimte beschikbaar is voor nieuwbouw zoals recent in de Teylinger te lezen was. Ook voor jonge gezinnen is het een perfecte locatie om te wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in