Weer pleidooi voor nieuwe fietspaden

Teylingen – Sassenheimer Jan Matze hield dinsdag in de vergadering van de raadscommissie Ruimte een pleidooi voor de aanleg van twee nieuwe fietspaden in Teylingen.

Matze voert al vele jaren actie om een nieuw fietspad aan te leggen tussen de Kagertuin en rijksweg A44 in Sassenheim. Omdat de Teylingse politiek momenteel bezig is met het opstellen van een Actieplan Fiets deed hij dinsdag wederom een poging om de raadsleden enthousiast te krijgen voor de realisatie ervan. Vorig jaar wilden B&W al geld voor de aanleg reserveren, maar de gemeenteraad stak daar toen nog een stokje voor. Nu waren er meer positieve reacties op het voorstel van Matze.

Matze probeerde ook de commissieleden enthousiast te krijgen voor een verlenging van het Spoorpad, dat ligt langs de spoorweg in Warmond en Sassenheim. Volgens hem zou het pad langs de spoorweg doorgetrokken kunnen worden naar het Rietpad in Voorhout. Of dit op de langere termijn mogelijk zou zijn is nog onduidelijk, want de milieustraat en de brandweerkazerne in Voorhout vormen daar nu nog een obstakel voor de aanleg van het fietspad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in