Noordwijk – Wijkvereniging de Zuid maakt zich zorgen over de plannen om een extra verdieping toe te voegen aan hotel Vesper.

Dat blijkt uit een brief die aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders is verstuurd. De wijkvereniging laat weten, dat er geen bouwmogelijkheden vergund mogen worden, die het in het bestemmingsplan toegestane volume met meer dan 10% overstijgen. Dat zal met een extra verdieping op het hotel volgens de wijkvereniging wel gebeuren.

De goothoogte zou dan namelijk niet op 10 meter, maar op 14,3 meter boven de grond komen. Een overschrijding met 43%, aldus de wijkvereniging. ,,Door hoogbouw ontstaan grotere bouwmassa’s, wordt beetje bij beetje de aansluiting met de omgeving en de visuele relatie met de aansluitende gebouwen verstoord en gaat uiteindelijk het kenmerkende karakter en de landschapskwaliteit van de Boulevard verloren.’’

4 REACTIES

  1. Mee eens,
    maar kijk dan zelf ook naar de steeds grotere volumes van de woonhuizen in De Zuid. Er is soms weinig over van het duinlandschap.

    • Laat het nu die parel op de Boulevard blijven, nu onderscheidend, bij verbouwing met 1 verdieping wordt dit hotel te kolossaal en niet meer passend binnen de omgeving

  2. Waar halen deze omhooggevallen Noordwijkers, Zuidbewoners dus, toch al die onzin verhalen toch vandaan.Zeker van hun advocaat vriendjes? Kenmerkend karakter en landschapskwaliteit van ook deze boulevard is allang naar de klote toe geholpen. Kijk naar al die appartementencomplexen en ook veel te grote vila,s die daar nog steeds uit de grond gestampt worden. Hebben jullie dat grote gat naast die veel te grote villa van Dirk Kuit gezien. Mag dat van Rijnland en, o ja mag je zomaar dat naast gelegen wandelpad afsluiten. Schijnbaar mag dat allemaal in de Zuid. En o ja, deze ondernemers willen er een verdieping op wat de omgeving aantast, Heb je op deze foto toevallig ook gezien wat voor verschrikkelijk apartementen complex staat? Dat heet dan een residance.Klinkt leuk maar ziet er niet uit. Deze mensen passen denk ik, niet in jullie vrienden kring. Misselijk makend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in