Teylingen/Sassenheim – Weesfietsen in Sassenheim krijgen een nieuwe bestemming. Er is besloten dat een aantal van de weesfietsen beschikbaar worden gesteld aan Welzijnskwartier. Welzijnskwartier maakt de fietsen gereed voor de Oekraïense vluchtelingen die tijdelijk in Teylingen wonen.

Woensdag werden de fietsen aan Welzijnskwartier overhandigd in aanwezigheid van burgemeester Carla Breuer van Teylingen. Dat gebeurde op de voormalige gemeentewerf van Sassenheim aan de Menneweg. Het Welzijnskwartier zegt ontzettend blij te zijn met de fietsen voor de Oekraïense vluchtelingen. ‘Met de zomer voor de deur kunnen ze er goed gebruik van maken. Je bent gewoon een stuk mobieler met een fiets’, aldus Johan van Weeghel van het Welzijnskwartier. Ook burgemeester Breuer denkt dat de fietsen een goede nieuwe bestemming krijgen en zegt ook blij te zijn met de actie.

De fietsen die vandaag werden gegeven zijn afkomstig van een ‘weesfietsenactie’ bij het station Sassenheim. In januari kregen alle fietsen bij station Sassenheim een groen label. Zo konden de boa’s zien welke fietsen langer dan 28 dagen op dezelfde plaats stonden. Na deze periode kregen alle overgebleven fietsen met een groen label er een rood label bij. Hierop stond een datum wanneer de fiets moest zijn weggehaald. De fietsen die niet binnen deze termijn zijn verwijderd, zijn weggehaald door de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in