Weinig bezwaar tegen arbeidsmigranten

Foto Rose Marie Keijzer

Warmond – Bewoners en omwonenden van het project Groot Seminarie hebben weinig bezwaar tegen de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten in gebouw Het Kompas achter Mariënhaven in Warmond.

Het bedrijf Flexwonen wil voor ruim een jaar arbeidsmigranten huisvesten in gebouw Het Kompas, wat ligt achter het voormalige verpleeghuis Mariënhaven in Warmond. Mariënhaven zelf wordt op dit moment gerenoveerd, en het is de bedoeling om eind volgend jaar Het Kompas te slopen. Op die plaats zal dan het nieuwbouwproject Mariënhof worden gerealiseerd. Omdat er een tekort is aan huisvesting voor arbeidsmigranten wil Flexwonen de begane grond van Het Kompas tot de sloop, dus tot eind 2022, gebruiken om 22 arbeidsmigranten daarin onder te brengen. De projectontwikkelaar van het Groot Seminarie wil daaraan medewerking verlenen. Voordat een vergunning wordt afgegeven wil de gemeente Teylingen echter eerst weten hoe de omwonenden daarover denken. Woensdag werd daarom door Flexwonen een digitale bijeenkomst voor omwonenden gehouden. Tijdens de bijeenkomst bleek dat er voornamelijk bij de bewoners van het wooncomplex Marius (het voormalige Mariëngaerde) wel enkele zorgen leven over de komst van de arbeidsmigranten. Zo is men bang dat er door hen gebruik zal worden gemaakt van de voorzieningen in en bij Marius, die alleen voor de bewoners zijn bedoeld. Ook bestaat er zorg over eventuele parkeeroverlast als gevolg van de komst van de arbeidsmigranten, en over het dumpen van afval in de afvalcontainers van Marius. De meeste zorgen van de omwonenden konden door vertegenwoordigers van Flexwonen worden weggenomen. Zo komen er in Het Kompas twee beheerders, van wie er een nu al werkzaam is in Marius. “En als er iemand in de fout gaat krijgt hij of zij een gele kaart. En een tweede keer in de fout gaan betekent een rode kaart”, liet Flexwonen-directeur Nico Geerlings weten. Dat kon de meeste zorgen van de omwonenden wel wegnemen, want er werd zelfs een idee geopperd om een bijeenkomst te organiseren met de Marius-bewoners en de arbeidsmigranten om nader kennis met elkaar te maken.

Er zal nu een vergunning voor de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten worden aangevraagd bij de gemeente Teylingen. De aanvraag zal gepubliceerd worden in de Gemeenteberichten van de gemeente, waarna er nog een mogelijkheid tot het indienen van bezwaar is. De verwachting is dat een week of acht na de publicatie de vergunning kan worden afgegeven, waarna de arbeidsmigranten voor ruim een jaar hun intrek zullen kunnen nemen in Het Kompas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in