Woonunits arbeidsmigranten in Noordwijkerhout (archieffoto Fred vd Bent)

Lisse/Hillegom/Noordwijkerhout – Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout spannen zich weinig in om de registratie van instromende EU-arbeidsmigranten, met name Polen, te verbeteren.
Dat concludeert de rekenkamercommissie na onderzoek.

De gemeenten hebben weinig zicht hoeveel en welke arbeidsmigranten naar de streek komen. Ook doen de gemeenten weinig om de integratie van Polen die zich hier blijvend vestigen te verbeteren. Dat kan tot problemen leiden. De soms schrijnende huisvesting is inmiddels opgepakt, maar alternatieve huisvesting komt stroef op gang. Op dit moment is gemiddeld een op de tien inwoners van Poolse afkomst. Het zijn niet alleen meer de jonge mannen; er zijn meer gezinnen, meer jonge kinderen, meer tieners en meer 50+-ers.

Volgens de rekenkamercommissie hebben vooral Poolse gezinnen hulp en ondersteuning nodig. Daarmee zouden de gemeenten aan de slag moeten. In juni besluiten de gemeenteraden van Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout over de aanbevelingen van de rekenkamercommissie.

1 REACTIE

  1. Weinig inspanning ?? Huisvesting, bijzondere aandacht op school, subsidies voor van alles en nog wat. Als Nederlander kan je je niet eens zomaar in een andere woonplaats vestigen tenzij je daar een duur huis koopt…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in