Weinig politieke steun voor Zwarte Piet-motie

Archieffoto Charles Nieuwenhuizen

Noordwijk – De ‘Zwarte Piet’ motie van GroenLinks-fractievoorzitter Louis Koppel maakte in de vroege ochtend van woensdag 30 september tijdens de besluitvormende raadsvergadering geen schijn van kans.

Koppel riep de overige gemeenteraadsleden op, om organisaties in de gemeente Noordwijk aan te moedigen zwarte piet niet meer te gebruiken, net als het sinterklaasjournaal en de landelijke intocht. “We willen Zwarte Piet niet als figuur verbieden, maar vooral als verschijningsvorm.” De overige politici namen nauwelijks de moeite om serieus op dit voorstel in te gaan. Al gaf Bruisend Noordwijk-fractievoorzitter De Moor wel aan: “Zwarte Piet is zwart geworden toen hij door de schoorsteen kwam om cadeautjes aan de kinderen te geven. Het heeft niets te maken met racisme. We hebben geen behoefte om dit onderwerp te politiseren.”

Uiteindelijk stemden toch nog vier raadsleden voor de motie ‘Sinterklaas voor alle kinderen’ en waren 22 politici tegen.

5 REACTIES

  1. Gelukkig dat een meerderheid van deze raad, geen zin had in deze prietpraat
    Nu weer aan het werk met belangrijke zaken, en mensen niet meer in de stress laten geraken!

  2. Wat fijn een keertje positief nieuws en geen vooringenomenheid van de politiek.

    Zwarte Piet is de kindervriend van iedereen. Ook donkere kinderen hoeven niet bang te zijn voor deze vrolijke verschijning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in