Noordwijk/Noordwijkerhout – Een lijsttrekkersdebat in de vorm van het bekende Lagerhuis. Het lijkt op voorhand een goed idee. Donderdagavond sneeuwde de inhoud van een debat onder bij de vorm. Onder leiding van Rogier Elshout werd het publiek stellingen voorgelegd waar ook acht lijsttrekkers zich over mochten uitspreken. Je mening geven ging door middel van verhuizen naar één kant van de zaal. Gezellig, maar chaos. Net als bij een eerder debat van het KBO mengden bovendien politici zich in het debat, terwijl het toch juist bedoeld is om de inwoner een kans te geven. Wel duidelijk werd dat VVD en CDA Bronsgeest niet willen bebouwen en dat Lijst Salman Noordwijkerhouters oproept om op NZLokaal te stemmen. Verder willen alle partijen, net als vier, acht, twaalf jaar en langer geleden, betaalbare woningen realiseren.

1 REACTIE

  1. Je kan niet én snel, én veel, én betaalbaar, én energieneutraal willen bouwen. De partijen die dat beweren moet men eens stevig in de arm knijpen, want die zitten te dromen en spiegelen een onhaalbaar utopia voor.

    Waarom?
    Omdat bijvoorbeeld energieneutraal bouwen heel veel aanvullend onderzoek eist. Daar begin je niet zomaar ff mee. Dat gaat ten koste van de snelheid. Duurt het wéér 10 jaar voordat er een schep de grond in gaat.
    Omdat 40% sociaal bijvoorbeeld betekent dat de overige 60% van de woningen bizar duur worden, omdat een ontwikkelaar zal compenseren om zijn eigen winstmarge wat op te krikken. Dat betekent dus géén woningen van 200.000, 250.000 of 300.000 voor onze kinderen, buren of ouderen, maar een tweede villawijk a la Duineveld (bij het zwembad).

    Laat u dus niet bedriegen door het gemak waarmee gezegd wordt dat Bronsgeest wel ‘eventjes’ snel volstaat met mooie, energieneutrale en betaalbare woningen. Men wil uw stem en niet meer dan dat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in