Archieffoto Andrea Geijteman

Sassenheim – Er komt wellicht betaald parkeren bij het NS-station in Sassenheim. Alleen treinreizigers zouden dan nog gratis daar kunnen parkeren.

Momenteel kan er gratis geparkeerd worden bij het station in Sassenheim, maar uit onderzoek blijkt dat parkeerplaatsen soms worden ingenomen door reizigers die langdurig parkeren. Met name reizigers die liever hier parkeren dan op betaalde parkeerplaatsen bij Schiphol wijken graag uit naar de gratis parkeervoorziening bij het station. Dat maakt het vinden van een parkeerplaats voor veel reizigers die gebruik maken van de trein soms moeilijk of zelfs onmogelijk. Het onderzoeksbureau dat in de afgelopen periode een parkeeronderzoek heeft gehouden bij het station beveelt de gemeente Teylingen nu aan om op de korte termijn een nultarief in te voeren voor treinreizigers. De NS zou hier aan willen meewerken. Andere gebruikers zouden dan wellicht moeten gaan betalen voor parkeren bij het station.

De gemeenteraad zal in december praten over de parkeerproblemen bij station Sassenheim en de mogelijke oplossingen hiervoor.

8 REACTIES

  1. Een vreemde gedachtengang. Hiermee stimuleer je het gratis parkeren als je trein naar Schiphol neemt om op vakantie te gaan.

    Juist deze groep moet geweerd worden!

  2. Heb ik voor de verbouwing al aan de gemeente voorgesteld maar dat vond men toen niet nodig. Zet een slagboom neer en laat 24 uur gratis parkeren en dan betalen. Super.

  3. Heel simpel , zet een kaartjes automaat neer waarbij je de 1e 24 uur gratis kunt parkeren , sta je langer omdat je op vakantie bent loopt na 24 uur parkeren de meter en kun je afrekenen anders gaat de slagboom niet open ! Hoe moeilijk moet het zijn ?
    Tarief van Schiphol overnemen .

  4. Bij station Alphen ad Rijn is er een systeem dat als je die dag je ov kaart bij de NS hebt gebruikt, je vrij uitrijdt met je ov kaart. Anders betalen. Kost geen extra tijd voor forensen, alleen voor langparkeerders.

  5. Ook bij station Nieuw vennep mag je 24 uur gratis staan. Kaartje trekken voor 1 dag gratis parkeren met daarna met trein naar je bestemming. Geen kaartje=boete. Goed initiatief, wel op tijd parkeren. Na 830 uur geen plekken meer. Als meer stations deze faciliteit bieden breiden we het parkeeraanbod aan.

  6. Dan moet er ook een oplossing komen voor de aangrenzende woonwijk want ook daar wordt nu al geparkeerd en lopen reizigers met een koffer richting station.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in