GOM-villa's in het Abeelenpark (foto GOM)

Noordwijk – Het kan zomaar zijn, dat de komende jaren minder GOM-woningen in het buitengebied gebouwd worden, dan de maximaal 600 stuks, die toegestaan zijn.

Dat liet Onno Zwart van de Greenport Ontwikkelings Maatschappij dinsdagavond weten tijdens een commissievergadering, naar aanleiding van raadslid Peter van Bockhove (Lijst Salman Noordwijk). Het raadslid vroeg zich af, of al die 600 woningen wel nodig waren.

Zwart reageerde door te zeggen, dat het uiteindelijk de gemeenteraden zijn, die bepalen hoeveel grondgebieden er ‘geherstructureerd’ moeten worden. In de ‘Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport’ staan doelstellingen, over onder meer het behoud van bollenvelden en het tegengaan van verrommeling, zoals oude, bouwvallige schuurtjes. Zwart: ,,We hebben uitgerekend wat nodig is om alles te doen. Of we daadwerkelijk alles gaan doen, is een ander verhaal. Ik sluit niet uit dat we ook niet al die 600 woningen nodig hebben.’’

3 REACTIES

  1. Waarom kan er op de “GOM” locaties niet gekeken worden om appartementen, rijtjeshuizen en sociale woningen te bouwen?! Dit hoeven toch niet alleen maar grote villa’s te worden die voor ons woningzoekenden toch niet te betalen zijn?

  2. Dat lijkt me een goed plan. Als er dan GOM woningen moeten komen dan maar met minimaal 30% sociale woningbouw, 60% tot max. NHG en rest villa’s. Idee om te clusteren in plaats van alle linten volbouwen, zodat je de bollen nooit meer ziet door alle villa’s, vond ik ook een prima plan. Als je nu ook regelt dat de bouw alleen mag in directe omgeving van de compensatie, dan regelen we ook dat niet ‘goedkope’ locaties geruimd worden en zeer dure meters in bijv. Noordwijk worden volgebouwd.

    Hoe moeilijk kan het zijn?

    ps. Wat kosten al die praatclubjes en GOM eigenlijk? Zie dat het jaarverslag hier maar heel weinig over vermeld en er geen jaarrekening wordt gedeponeerd bij KVK.

  3. We hebben al het Gooi in Nederland misschien moeten we de Bollenstreek wel de Gomstreek gaan noemen (het klinkt wel sjiek als je kunt zeggen ik woon in het Gom )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in