Foto Google Streetview

Sassenheim – Het is niet uitgesloten dat bewoners langs de Van Pallandtlaan in Sassenheim een deel van hun tuin kwijtraken als daar voetgangers- en fietstunnels worden aangelegd. Ook de sloop van woningen behoort tot de mogelijkheden.

De provincie Zuid-Holland heeft plannen om de Van Pallandtlaan (N208) aan te passen om de verkeersdoorstroming ter plaatse te verbeteren. Het verkeer, dat de weg gebruikt om naar en van rijksweg A44 te rijden, loopt daar regelmatig vast. De aanleg van nieuwe grotere rotondes en rijbanen zou dat probleem moeten oplossen. Nadeel is wel dat het daardoor voor voetgangers en fietsers nog moeilijker wordt om de weg over te steken. De aanleg van tunnels zou dit probleem kunnen oplossen, maar daarvoor is wel de nodige ruimte nodig. Volgens wethouder Bas Brekelmans zou die ruimte alleen gevonden kunnen worden als omwonenden een deel van hun tuin kwijtraken. Hij sluit ook de sloop van woningen niet uit om de bouw van de voetgangers- en fietstunnels mogelijk te maken.

Dinsdag 16 april houden gemeente en provincie een informatieavond over de plannen in restaurant Graaf Jan in Sassenheim. De aanvang is 19.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in