Voorhout – Er is toch nog een kans dat de bollenschuur van Westerbeek nabij de Ruïne van Teylingen in Voorhout behouden blijft.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering liet wethouder Arno van Kempen weten dat er nog geen beslissing is genomen over een eventuele sloop van de schuur. Wel is het zo dat het college van B&W het opknappen van de schuur te duur vindt, en de schuur daarom wil slopen om het zicht op de nabijgelegen Ruïne van Teylingen te verbeteren. Daartegen is het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek in het geweer gekomen. Volgens het genootschap zou het voldoende zijn om de bijgebouwen bij de uit 1930 stammende historische schuur te slopen. Daarmee zou het zicht op de ruïne al gewaarborgd zijn.

Volgens wethouder Van Kempen is er niets op tegen om het standpunt van het college te heroverwegen als er een initiatiefnemer komt die de schuur wil kopen en opknappen, en bovendien met een goed initiatief komt dat past bij de omgeving van de ruïne.

1 REACTIE

  1. Ik zou heel graag over herbestemming van deze bollenschuur in gesprek gaan. Ik heb een plan voor gezamenlijk wonen van 55+-ers in een grote hal, door er in met tiny houses een woonvoorziening te maken waarin zij apart maar toch gezamenlijk kunnen wonen en voor elkaar kunnen zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in