Sassenheim – De Protestantse Gemeente Sassenheim heeft een schetsplan gemaakt waarbij er woningen komen in de over enige tijd te sluiten Julianakerk aan de Julianalaan in Sassenheim.

De Protestantse Gemeente Sassenheim gebruikt momenteel twee kerkgebouwen: de Dorpskerk (voorheen Hervormde Kerk) in de Hoofdstraat en de Julianakerk (voorheen Gereformeerde Kerk) aan de Julianalaan. Omdat het kerkbezoek echter terugloopt wil de Protestantse Gemeente in de toekomst de kerkdiensten concentreren in de Dorpskerk. Daarnaast wil men een nieuw kerkelijk centrum bouwen aan de Westerstraat, nabij de Dorpskerk. Daar kunnen dan allerlei kerkelijke activiteiten plaatsvinden. Om de bouw van het nieuwe centrum te kunnen financieren wil de Protestantse Gemeente de Julianakerk eventueel verkopen. Volgens wethouder Marlies Volten is er nu een schetsplan gemaakt waarbij er woningen in de bestaande kerk worden gerealiseerd. Ook is het mogelijk dat de kerk eventueel wordt gesloopt ten behoeve van woningbouw.

Volten antwoordde dit dinsdag op vragen over de Julianakerk van D66-raadslid Edith Alkemade tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte. Alkemade hoopt dat de gemeente Teylingen “voor in de rij staat” als het gaat om het realiseren van woningen in of op de plaats van de Julianakerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in