Foto PB

Teylingen – Een motie over waarborgen van kwaliteit van het jongerenwerk was een van de agendapunten van de commissievergadering welzijn maandagavond. Naar aanleiding hiervan kwam directeur Welzijnskwartier, Gwen Spies, inspreken. Zij luidde de noodklok want zij maakt zich grote zorgen over de uitvoering van het jeugd- en jongerenwerk binnen Teylingen. Op dit moment zijn er in de gemeente twee jongerenwerkers die samen de twee jongerencentra runnen en die daarnaast ook zichtbaar op straat willen zijn. Dit is veel te karig om de 4900 jongeren in de leeftijd tussen 10 en 25 te bedienen. Jongeren die kwetsbaar en eenzaam zijn, krijgen hierdoor niet de aandacht die ze verdienen. De jongerenwerkers hebben dus dringend behoefte aan meer inzet, zeker omdat de jongeren in Warmond nu nog geen jongerencentrum hebben. Tijdens de discussie die hierop volgde gaven de politieke partijen aan dat het jongerenwerk inderdaad een impuls kan gebruiken en riepen wethouder Elsbeth Koek dan op tot actie.

Wethouder Koek herkent zich in het verhaal van de inspreker en gaat aan de slag om een voorstel te maken met daarbij de kanttekening dat hier een prijskaartje aanhangt waar geen budget voor is gereserveerd. Het is dan verder aan de raad hoe hier mee om te gaan.

1 REACTIE

  1. Onze jeugd is kwetsbaar. Onzekerheid over de toekomst maakt hun
    Boos. Wij de volwassen die hun bescherming moeten geven. Geven wij die……nee. Op dit moment zien ze geen toekomst. Te onzeker. Geen huizen. Alles niet te betalen. Wij als moeder of vader moeten er wat aan doen en helpen. Geef de jongeren een schouder om te schuilen. Om frustratie te uiten. Een knuffel ik begrijp je.
    Laat ze boos zijn maar oordeel niet. Ik heb geleerd dat als je achter de boosheid kijkt. Onzekerheid zit. Dit is onze toekomst en wij moeten zorgen dat ze er klaar voor zijn . Ik ben 62 en een container vol met ervaring. Wil je mijn schouder om te schuilen, of even een pauze. Ik ben er. Mijn levens ervaring met verslaving ( niet van mijzelf) heeft wijsheid gebracht. Ik oordeel niet. Ik kijk vooruit. .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in