Lisse/Hillegom – Eenzaamheid raakt veel mensen, ook in Lisse en Hillegom, en komt voor bij mensen van alle leeftijden: jongeren, volwassenen en ouderen. Eenzaamheid is echter niet een onderwerp waar makkelijk over gepraat wordt. Tijdens het Jaar vol Ontmoeting worden er dialoogtafels georganiseerd om eenzaamheid beter bespreekbaar te maken.

Bij een dialoogtafel ga je met een groep van zes tot tien personen met elkaar in gesprek. Je verkent een thema, in dit geval eenzaamheid en ontmoeting, en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Gespreksleiders krijgen een training om de dialoog in goede banen te leiden. Er zijn voor de gespreksleider geen kosten aan verbonden.

4 Oktober vond de ‘lokale aftrap gezamenlijke aanpak eenzaamheid’ plaats tijdens de landelijke Week Tegen Eenzaamheid, ook wel de Week van de Ontmoeting genoemd. De aftrap op was tevens de start voor een Jaar vol Ontmoeting in Lisse en Hillegom. Tijdens dit jaar vinden er meerdere dialoogtafels plaats. Daarnaast wordt er een ‘festival der ontmoeting’ georganiseerd en wordt er een tijdschrift uitgegeven.

Bij interesse om als gespreksleider deel te nemen aan één of meerdere dialoogtafels kan er zo snel mogelijk contact opgenomen worden met Carlijn French van WelzijnsKompas via c.french@welzijnskompas. Na aanmelding wordt er een gesprek om kennis te maken gemaakt. Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op.

WelzijnsKompas is de welzijnsorganisatie voor bewoners in Hillegom en Lisse. WelzijnsKompas helpt buurten leefbaar maken en ondersteunt kwetsbare bewoners om zichzelf (weer) te redden en mee te doen in de samenleving. Want niemand mag tussen wal en schip raken, iedereen telt mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in