Foto PB

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders heeft een verzoek ontvangen voor het openen van een coffeeshop.

Dit blijkt uit een geanonimiseerde brief, die aan het gemeentebestuur verstuurd is. De aanvrager wijst er op, dat er nu nog geen coffeeshop in Noordwijk is. Maar hij loopt op tegen de regels uit de algemene plaatselijke verordening (APV), die dat verbieden. De aanvrager roept de politiek op om de regels uit de APV te verruimen, zodat er toch een coffeeshop in Noordwijk kan komen. ,,Er zitten veel voordelen aan het openen van een coffeeshop in uw gemeente. Zo hou je meer controle en overzicht en is minder drugsoverlast in uw gemeente. Jongeren zullen ongeacht blowen en hiernaar op zoek gaan bij bijvoorbeeld straatdealers in uw gemeente. Met een coffeeshop is er dan meer controle en overzicht op.’’

In juni 2020 probeerden twee Noordwijkerhouters tevergeefs toestemming te krijgen voor het openen van een coffeeshop. Onbekend is of het nu om een nieuwe aanvrager gaat.

16 REACTIES

 1. Lukt het niet in Noordwijkerhout, dan proberen we het gewoon in Noordwijk, hou de verkoop buiten de gemeente en ga niet marchanderen met de regels, het is niet alleen” drank wat meer kapot maakt dan u lief is”

  • Beste Fred, Waar baseer je dit op en waarom kan je een andere mening niet respecteren, je beticht nu weer mensen van misgunnen, kijk eens op de site van het Trimbos Instituut, kan je lezen dat het gebruik van wiet ook kan escaleren.

 2. Door de aanvragers wordt altijd gedaan alsof zij een coffeeshop willen beginnen uit maatschappelijk oogpunt,volgens mij is het gewoon een verdienmodel ! En wie draait er voor de controle op ? de coffeeshop eigenaar of de gemeenschap.

  • Beste Fred,
   Waar haal je mijn verbinding met straatdealers vandaan ? en de werkelijke reden van gedogen is de 400 miljoen aan opbrengsten ?

 3. Een wietje op zn tijd is vele malen minder schadelijk dan alcohol. En natuurlijk wordt eraan verdiend..ik zie hier weer misgunners.. maar zo ondermijn je tenminste de verdiensten van de straatdealers.. is dat wat C.vd Niet zou storen? En met een echte coffeeshop komt er ook meer belastinggeld binnen..die ca 400 miljoen per jaar opbrengsten zijn ook de werkelijke reden van het gedoogbeleid.

  • Iemand die wel begrip heeft voor dit plantje. Als mensen zich eens.wat meer verdiepen er in. Maarja helaas geven we liever de voorkeur aan drank.. want dat is blijkbaar minder erg

   • Ken je nagaan, en ik heb als 1 van de weinige niet eens iets van dit spul gebruikt dus heb er zelf geen enkel belang bij. Het mag niet zo zijn dat een coffeeshop er niet komt omdat dat ‘cultureel’ ofzoiets niet zou passen in een gemeente. Je zag het toen de shops moesten sluiten de straatdealers vierden hoogtij.. en de rellen met invoering van de avondklok waren expres om de politie af te leiden zodat de straatdealers redelijk ongestoord met hun scooters konden blijven rijden, daarna namen de ‘pizza’bezorgers het over. Slim als je het mij vraagt. Als je de boel gaat vernauwen en beperken krijg je alleen maar meer achterdocht en spanning.. geef deze ondernemer een kans..desnoods met proeftijden van een half jaar t.a.v. overlast en een dikke Anpr camera op de deur..iemand die dat spul legitiem wil kopen heeft niets te vrezen.. voor de rest zal het mij een worst wezen, een mening gebaseerd op onderbuik zou gewoon geen invloed mogen hebben. En als die zaak goed loopt dan was er blijkbaar behoefte aan om het niet van straatdealers te kopen omdat Leiden en Lisse niet altijd een optie is.

    • Cijfers van Trimbos Instituut liegen niet, maar ja je hebt je eigen aannames en bent altijd overtuigt van je eigen gelijk, moeilijk voor je dat een ander adhv cijfers ook weleens gelijk kan hebben.

     • Ik betwist jouw zelf aangehaalde cijfers niet eens en zoek eens op hoeveel mensen verslaafd zijn aan bv anti-depressiva, dat mag wel van jou.

 4. Alcohol is ook gewoon drugs en dan van een erger soort dan wiet. Maar dat wordt ook gewoon verkocht. Zoek maar naar de geschiedenis van wiet om te weten waarom het illegaal is (hint: komt voornamelijk door racistische en hebberige Amerikanen).
  Ik zou zeggen geef slijterijen een vergunning om wiet te verkopen. Gewoon reguleren zoals met drank en tabak.

  • De mogelijkheden van deze planten zijn ongekend, het had grotendeels de plastic en dus ook de olieindustrie en farmaceuten kunnen ondermijnen, de onderbuikschreeuwers zouden eens moeten googlen hoe dat spul 100 jaar geleden al de kop is ingedrukt door de toen al big corporations. De koets van de T-Fords werden er ook van gemaakt.

 5. Nooit aan beginnen je haalt de narigheid naar je dorp laat ze het maar lekker in leiden halen van kwaad tot erger heroïne en al die andere troep .Er wordt miljoenen uitgegeven aan anti rook reclame en dit toe gaan laten .Wees een keer wijs en niet toestaan.Of past het in het platje van het kuuroord .

 6. Beste mensen de overstap van softdrugs naar hard drugs is zeer klein. De strafinrichtingen in ons land worden bevolkt door 60/70% verslaafden
  door de verslaving wordt men zeer afhankelijk en komt men sneller op het criminele pad, cijfers liegen niet. kortom B en W houdt Noordwijk schoon en zorg er voor dat de jeugd zo min mogelijk in aanraking komt met drugs.

  • EN hoe komt het dat mensen verslaafd raken? Door verruwing van de maatschappij en dan vooral door mensen zoals jou die voor steeds minder vrijheden pleiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in