Wens voor extra woonwagenstandplaatsen

Noordwijkerhout – Het gemeentebestuur heeft zich schuldig gemaakt aan een uitsterfbeleid van woonwagenstandplaatsen. Dat vindt een familie van woonwagenbewoners.

In een brief aan B&W eist deze familie, dat de gemeente drie standplaatsen voor hen creëert. ,,Wij willen graag bij elkaar staan en wonen zodat wij onze cultuur ten volle kunnen beleven. Het Europees Hof voor de rechten van de mens heeft bepaalt dat het wonen in familieverband in onderlinge verbondenheid een belangrijke rol speelt in de identiteit van de woonwagenbewoners. Het is dan ook van groot belang dat wij als familie samen kunnen wonen.’’

Volgens de briefschrijvers is het huidige woonwagencentrum te klein, zeer brandgevaarlijk, verouderd en biedt het geen ruimte voor de kinderen om zich daar te vestigen. De woonwagenbewoners verwijzen naar een rapport van het Ministerie van Binnenlandse Zaken uit 2018 waarin staat, dat de woonwagenbewoners beschermd moeten worden tegen discriminatie, hun mensenrechten moeten worden gewaarborgd en dat ze rechtszekerheid moeten hebben. Waarbij iedere gemeente een beleid moet vaststellen, waarbij ook rekening gehouden wordt met het huisvesten van woonwagenbewoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in