Wens voor waspeencentrum aan de Leidsevaart

Foto Google Streetview

Noordwijk – Waspeencentrum Katwijk wil verhuizen naar een locatie met bebouwing van 6381 m2, een overschrijding van 4350 m2 aan de Leidsevaart 228a; op de grens met Voorhout. Het nieuwe pand wordt ruim veertien meter hoog en ook kunnen de vrachtwagens gebruik maken van een nieuw aan te leggen ‘langzaam verkeer’ ontsluitingsweg, die achter de TuinExtra wordt aangelegd. Voor het wassen van de penen wil men gebruik maken van grondwater en het water uit de Leidsevaart. Niet alle politieke partijen waren dinsdagavond even enthousiast.

Van der Vossen (NZ Lokaal) maakt zich zorgen over het vrije doorzicht vanaf Noordwijk naar Noordwijkerhout. Visser (Puur) wijst op het negatieve advies van de welstandscommissie en Janson (PvdA) vindt dat het waspeencentrum op een bedrijventerrein hoort. Het aantal verkeersbewegingen zou beperkt zijn met maximaal tien auto’s per dag. Wel komen er 35 mensen werken, zo verwacht de eigenaar van het bedrijf.

Wethouder Sjaak van den Berg zou de komst van het bedrijf fijn vinden. Hij vindt het een verbetering ten opzichte van het niet-agrarische transportbedrijf, dat er nu zit. Ook gaf hij aan, dat een groot deel van het doorzicht nu al belemmerd wordt door het tuincentrum. De raad beoordeelt tijdens de komende raadsvergadering of dit bouwplan vrijgegeven mag worden voor zienswijzen.

1 REACTIE

  1. Bouwen maar het zit toch al dicht de hele bollen streek staat vol met villa’s en grote schuren .Dit is een bedrijf die nog personeel heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in