Noordwijkerhout – Het verplaatsen van de weekmarkt naar het Dorpsplein bevalt zowel de marktkraamhouders als de bezoekers. Wel moeten nog verbeteringen plaatsvinden.

Die andere plek voor de weekmarkt rondom de Witte Kerk in september vorig jaar was één van de actiepunten uit de Centrumvisie Noordwijkerhout. De marktkramen en verkoopwagens stonden hiervoor op het Marktplein. Bezoekers, ondernemers en marktkooplieden waren in meerderheid positief. Wel zien de marktbezoekers graag meer variatie in het aanbod op de markt. B&W bekijken of er meer marktvergunningen afgegeven kunnen worden.
De dranghekken om het Dorpsplein tijdens de weekmarkt voor verkeer af te sluiten, zijn nog geen onverdeeld succes. Deze hekken kunnen gemakkelijk aan de kant worden geschoven en ze worden vervolgens niet meer worden teruggezet. Daardoor ontstaat overlast door fietsers en scooters die tussen het winkelend publiek doorrijden. Noordwijkerhoutse ondernemers hebben voorgesteld om in plaats van de dranghekken verrijdbare bloembakken te plaatsen. Dit gaat gebeuren: de gemeente koopt negen bloembakken. Die worden in de directe omgeving van de afzettingen geplaatst en kunnen zo gemakkelijk als afsluiting worden gebruikt. Tegelijkertijd verhoogt het de groenbeleving in het dorp.

Als die bloembakken tegelijkertijd (brom)fietsers tegenhouden en zorgen voor een groenere aanblik, wil het college deze methode ook gebruiken voor de afsluiting bij evenementen op andere plekken in het centrum.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in