Wereldgoal Wisselink helpt SJC niet aan punten

Noordwijk – SJC is er niet in geslaagd in te lopen op de concurrentie. Waar HBS en RKAVV gelijk speelden tegen elkaar, verloren de Noordwijkers met 3-2 van Hoogeveen.

In het verre noorden moest de ploeg van Marcel Ijzendoorn het doen zonder Frans van Niel en aanvoerder Timo Ruigrok vanwege ziekte. Ondanks dit gemis startten de bezoekers spectaculair. Uit een vrije trap in de twintigste minuut van Jordy Groot scoorde Sven Wisselink met een omhaal, strak in de kruising. Vier minuten later lag de bal opnieuw achter Hoogeveen-keeper Meekhof. Rechtsback Demir Strojil stoomde via rechts op en legde de bal prachtig op het hoofd van Martijn van Trigt. Met deze comfortabele voorsprong ging SJC de rust in.

Martijn van Trigt viert de 0-2 met zijn ploeggenoten (foto: Johanna Oskam).

Na rust deed de thuisclub al snel wat terug. Veltmaat vond knap Justin Benjamins, wiens schot nog geblokt kon worden. Echter viel de bal vervolgens voor de voeten van Kriekjes, die geen moment twijfelde en de bal in het dak van het doel schoot. SJC was gewaarschuwd maar nog niet wakker: een minuut later miste Benjamins een open kans op de 2-2. Diezelfde Benjamins miste weer twee minuten verder in de wedstrijd opnieuw een grote kans, toen de bal uit een ingestudeerde vrije trap voor zijn voeten terecht kwam. Zijn inzet belandde in het zijnet. Voor Hoogeveen en aanvaller Benjamins bleek drie maal scheepsrecht te zijn, op prachtige wijze. De aanvaller sneed naar binnen en schoot snoeihard met de wreef de bal in de kruising. Een nieuwe wereldgoal kon toegevoegd worden aan de hoogtepunten in Drenthe. De 27-jarige aanvaller van Hoogeveen was echter nog niet klaar met SJC. In de 85e minuut lopte Heerkens de bal door de Noordwijkse defensie naar Benjamins, die op zijn beurt coulant afmaakte. Zo gaf SJC de voorsprong weg en eindigde de wedstrijd in 3-2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in