Noordwijk – De gemeente Noordwijk stelt de aangekondigde werkzaamheden bij de rotonde Beeklaan – Bonnikeplein uit. De luchtvochtigheid is te hoog. De werkzaamheden stonden gepland in de avond en nacht van woensdag 16 december op donderdag 17 december 2020. Ze gaan niet door. De luchtvochtigheid is te hoog. Daardoor kan de belijning niet aangebracht worden. Ook wordt er lichte regenval verwacht. Dit komt de kwaliteit van het leggen van nieuw asfalt niet ten goede. De gemeente verwacht begin 2021 de werkzaamheden wel te kunnen uitvoeren zodat ook deze rotonde is aangepast naar Duurzaam Veilig, waarbij de fietsers en voetgangers voorrang krijgen. Op ongeveer 400 adressen had de gemeente een brief bezorgd waarin de werkzaamheden werden aangekondigd. Zodra de nieuwe planning duidelijk is, informeert de gemeente de omwonenden opnieuw.

5 REACTIES

 1. Pas gelijk de uit/ingang Vinkeveld aan bij de Heerenweg, want na die rotonde hebben de fietsers en brommers geen voorrang. Kleine moeite en veiligheid verhogend.

 2. Ik vind het opmerkelijk dat het s nachts gedaan moet worden wegens economisch belang. Een aantal weken hiervoor is de rotonde Gladiolusstraat, Jan van Gent, Beeklaan 14 dagen uit de running geweest. Daar was dus geen economisch belang bij. Blijkbaar is het belangrijker dat AH zijn klanten kan ontvangen belangrijker dan de nachtrust van alle omwonenden. Als troost kregen die van de gemeente per huishouden 1! Set oordoppen. Wanneer is de inwoner een keer nummer 1 bij de gemeente Noordwijk?

  • Manmanman, mevrouw kan eens niet slapen. Relativeer het even. Als die rotonde overdag wordt opengebroken, dan zal het veel meer impact hebben op de dagelijkse routine dan nu. Wanneer staan de mensen op nummer 1? Goede vraag, maar niet relevant voor deze werkzaamheden. Kan zat extra kosten bedenken die er gemaakt moeten worden als deze werkzaamheden overdag uitgevoerd moeten worden. Dan staat het economische belang, helaas, toch maar even boven de nachtrust van de omwonenden.

 3. Dag Fritzie, de aanpassing van deze in- uitrit is onderdeel van een groter veiligverkeersplan in het Vinkeveld. Momenteel wordt deze aanpassing echter tegengehouden door de politie omdat er een verkeersonveilige situatie kan ontstaan op de inrit naar het Vinkveld vanaf de Herenweg. Het kan voorkomen dat er een aantal auto’s op de inrit moet wachten om fietsers/brommers te laten passeren. En de inritten zijn daar te kort voor zodat auto’s mogelijk op de Herenweg zelf stil komen te staan. En dat is gevaarlijk en daarom houdt de politie deze aanpassing vooralsnog tegen.
  Kijk op de website van wijkvereniging Vinkeveld voor het volledig plan.
  https://www.wijkverenigingvinkeveld.nl/nieuws/2020/ondertekening-overeenkomst-veilig-en-duurzaam-onderweg-in-het-vinkeveld
  Martin Bruchner, voorzitter wijkvereniging Vinkeveld

 4. Dat noem.ik nog eens meten met twee maten. De rotonde bij de Gladiolusstraat was veel langer werk en is in de gietende regen gedaan en nu kan het niet ivm hoge luchtvochtigheid? Hebben ze de rotonde aan de Duinweg tussen de regendruppels door gedaan? Die was 3 weken dicht. Nee, geloofwaardig is de gemeente Noordwijk niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in