Werk aan Warmonderhekbrug is uitgesteld

Foto Rose Marie Keijzer

Warmond – De vervanging van de Warmonderhekbrug, op de grens van Warmond en Oegstgeest, is met een half jaar uitgesteld. Wethouder Hooij maakte dit bekend tijdens een presentatie over de begroting van de gemeente Teylingen voor het jaar 2021.

Het was aanvankelijk de bedoeling om de werkzaamheden voor de vervanging van de Warmonderhekbrug (‘het tolhek’, zoals de Warmonders zelf zeggen) in september van start te laten gaan. Later werd dit uitgesteld tot half oktober, omdat er nog geen overeenstemming met een aanwonende was bereikt over de aanleg van een tijdelijke fietsbrug op zijn terrein. Volgens wethouder Heleen Hooij zal het echter nog tot na de winter duren voordat het werk daadwerkelijk van start kan gaan. Voordat het werk aan de brug zelf kan beginnen dienen eerst nog veel kabels en leidingen verlegd te worden. Netbeheerder Liander heeft nu laten weten dat men een grote gasleiding pas na het stookseizoen wil verleggen, om te voorkomen dat er een onvoorziene onderbreking van de gastoevoer naar Warmond tijdens het stookseizoen kan plaatsvinden. Liander wil daarom de gasleiding pas na maart 2021 gaan verleggen. Nadat alle kabels en leidingen zijn verlegd kan het werk aan de brug zelf pas beginnen. Deze zal geheel vervangen worden. Tijdens de werkzaamheden zal Warmond niet voor autoverkeer vanaf de kant van Oegstgeest bereikbaar zijn, maar uitsluitend vanaf de kant van Sassenheim. Fietsverkeer kan wel plaatsvinden over de tijdelijk aan te leggen fietsbrug.

Volgens wethouder Hooij bekijkt de gemeente in hoeverre het uitstel invloed heeft op de eveneens geplande aansluitende werkzaamheden aan de doorgaande weg door Warmond. Wellicht dat sommige werkzaamheden aan Herenweg en Oosteinde toch al eerder uitgevoerd kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in