“Werkdruk door corona enorm toegenomen”

Teylingen – De werkdruk is als gevolg van de coronacrisis enorm toegenomen voor de ambtenaren van de gemeenten Teylingen, Lisse en Hillegom. Dat maakte de Teylingse gemeentesecretaris Juul Covers maandag bekend tijdens een presentatie voor de gemeenteraad van Teylingen.

Volgens Covers konden de medewerkers van de ambtelijke organisatie HLT Samen wel een goede start maken bij het begin van de coronacrisis in maart. Omdat er al veel door de medewerkers thuis werd gewerkt kon dit zonder al te veel problemen worden opgepakt. Wel bleek dat het digitale overleg en vergaderen via MS Teams moeilijker is en langzamer gaat dan tijdens fysiek overleg. Ondanks de vele extra werkzaamheden die als gevolg van de coronacrisis door de ambtenaren soms 24 uur per dag en 7 dagen per week moesten worden verricht, kon ook het reguliere werk zo goed en zo kwaad als het ging voortgang vinden. De ambtenaren waren vaak ook zeer gemotiveerd om het werk te doen, aldus Covers. “Ik heb regelmatig gehoord dat de medewerkers het juist nu mooi vonden om voor de overheid te werken”.

De extra coronawerkzaamheden hebben wel gezorgd voor duizenden gewerkte overuren, liet Covers de raadsleden weten. Dat heeft gezorgd voor een extra belasting van de medewerkers. Hij maakt zich wel zorgen voor de komende vakantieperiode, als er minder medewerkers inzetbaar zullen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in