foto politie

Hillegom/Lisse/Teylingen – Net als overig Nederland kampt ook het politiebasisteam HLT met een personeelstekort. Een grote groep agenten is of gaat met (vervroegd) pensioen. Het aantal taken van de politie is echter toegenomen.

Voor de politie HLT gold begin dit jaar een bezettingspercentage van 81% en verwacht wordt dat de bezetting pas in 2025-2026 in evenwicht is. Daardoor zal de werkdruk in de basisteams voorlopig nog niet afnemen. Er is net genoeg capaciteit voor de afhandeling van prio 1 meldingen, maar daardoor is er weinig capaciteit over voor toezicht en handhaving. Om de beschikbare capaciteit maximaal te benutten, zet HLT de agenten tussen de prio meldingen ook in voor reguliere wijktaken.

Afhandeling van aangiften zal echter langer gaan duren. Ook kan de politie niet altijd worden ingezet bij evenementen. Organisatoren moeten dan bijvoorbeeld zelf beveiligers inhuren.

2 REACTIES

  1. Amehoela! Als er een stuk of 50 mensen een uur een wandelingetje door Noordwijkerhout willen maken die totaal Niets met geweld van doen hebben zijn er 25 man en 8 arrestantenbussen beschikbaar. Of lekker ‘Wappierammen’ op onschuldige mensen op ern grasveld. Opstootjes uitlokken door ‘anonieme’ agenten met petjes ( De Romeo’s) alles is duidelijk in beeld gebracht. Een hoop werk wordt expres gecreeërd met zinloos overwerk tot gevolg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in