“Werken aan economische groei in de regio”

Bollenstreek – De Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB) heeft vrijdag het rapport ‘Structuuropgaven voor de Duin- en Bollenstreek’ gepresenteerd. Een actueel rapport over de economie van de regio.

Daaruit blijkt dat sterke sectoren zoals de Greenport, Kust en bollentoerisme, Space en High Tech en Gezondheidszorg relatief weinig werk bieden aan mensen uit de streek. Zo’n 25% van de arbeidsbevolking werkt buiten de streek. Het wegtrekken van jongeren en vergrijzing van de regio zijn het gevolg. Daarnaast stelt het onderzoeksbureau dat er weinig voedingsbodem voor kennisgedreven economische activiteiten in de Duin- en Bollenstreek is. Daardoor moet er goed worden samengewerkt met partijen buiten de streek.

Volgens Lars Flinkerbusch, directeur EBDB, blijkt uit de cijfers de noodzaak om te werken aan meer groei in de regio, waardoor er meer perspectief wordt geboden aan de huidige en toekomstige bewoners. In de Economic Board werken ondernemers, gemeenten en kennisinstellingen samen aan het versterken van de economie in de streek. Het rapport komt aan bod tijdens het online Economic Forum Duin- en Bollenstreek op 4 februari. Aanmelden kan via www.ebdb.nl.

1 REACTIE

  1. Voor de toekomstige bewoners zegt Lars Flinkerbusch, zorg dan eerst voor genoeg woonruimte,
    er is nu al geen woonruimte genoeg voor de huidige bewoners !
    Meneer Lars woont zelf al fantastisch natuurlijk !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in