Noordwijk – Als je bij de gemeente Noordwijk wilt werken moet je wel de haka beheersen. De haka is een groep ceremoniële dansen van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland. Het is ook wel bekend voorafgaand aan rugbywedstrijden, maar straks ook van solliciteren bij de gemeente Noordwijk. Voor 10 banen zijn 27 gegadigden en die deden in de Oude Raadzaal de haka. De gemeente Noordwijk kan moeilijk aan nieuw personeel komen. Daarom wordt er onder meer 1.000.000 euro gestopt in een speciaal programma. De gemeente zoekt tien nieuwe jonge ambtenaren die toekomstige gaten in de organisatie moeten opvullen. Het is een tweejarig project. De gemeente Noordwijk heeft last van de toenemende vergrijzing en de uitstroom van 52 ambtenaren in de komende vijf jaar. Daar bovenop is ook in Noordwijk de werkdruk hoog. En met een haka probeert men de goden aan te roepen, dus wie weet.

Klik hier voor het filmpje.

 

10 REACTIES

  1. Zijn echt het spoor compleet bijster daar.
    Ga aan de slag om betaalbare woningen/huurwoningen te bouwen in plaats dat yuppen gedrag.

  2. Dit kan niet serieus zijn. Ik weet dat ze niet helemaal in orde zijn in het gemeentehuis maar dit😂😂😂. Ga normaal doen en aan het werk.

  3. Compleet van het padje, ongetwijfeld worden er weer zelfbenoemde ervaringscoaches uitgenodigd, die nadat ze een burn-out hebben gehad, het licht hebben gezien, ZZP zijn geworden mbv het UWV en nu gaan vertellen hoe het allemaal werkt, kost klauwen met geld en er komt niets van terecht, om moedeloos van te worden!

  4. Nou Niek, voor “buitenpersoneel” trekt men echt geen miljoen euro uit. Het gaat hier echt om “hoger opgeleide binnenambtenaren”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in