Foto Rose Marie Keijzer

Voorhout – Het college van B&W van de gemeente Teylingen kan verder met de plannen voor de Ruïne van Teylingen in Voorhout.

De raadscommissie Welzijn kon maandag instemmen met het voorstel van B&W om het scenario uit te werken om de Westerbeekschuur nabij de ruïne aan te kopen en te slopen. Daardoor wordt het zicht op de monumentale ruïne verbeterd, aldus het college. Bovendien heeft dit scenario de laagste, jaarlijks terugkerende exploitatielasten. Er zal dan ook een nieuw bezoekerscentrum worden gebouwd, waar eventueel kleinschalige horeca in kan plaatsvinden. Volgens wethouder Arno van Kempen (D66) zal voor de aankoop van de Westerbeekschuur wel een beroep op de gemeente moeten worden gedaan. In de toekomst is het de bedoeling dat de exploitatie van de ruïne en de omgeving daarvan ‘de eigen broek kan ophouden’.

Overigens wordt de Westerbeekschuur momenteel gehuurd door een agrarisch ondernemer, die nog een huurcontract heeft tot 2023. Van Kempen liet weten dat de gemeente dit contract uiteraard zal respecteren, maar dat de betreffende ondernemer wel om zich heen aan het kijken is naar alternatieve huisvesting.

1 REACTIE

  1. Wat zonde! Dit gebouw kan toch voor kan alles worden gebruikt. Er is zoveel ruimte tekort..al zijn het geen woningen..dan wel opslag verhuur of wellicht ruimte voor verenigingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in