Eigen foto Andreasschool

Voorhout – Wethouder Arno van Kempen (D66) heeft zich gedistantieerd van een krantenartikel over de mogelijke sluiting van een vestiging van Sophia Scholen in het oostelijk deel van Voorhout.

Volgens het artikel, dat maandag in het Leidsch Dagblad stond, wil de scholenkoepel Sophia Scholen een van de vestigingen in het oostelijk deel van Voorhout sluiten, en wachten op de bouw van een nieuwe school in de nog te realiseren nieuwbouwwijk Nieuw Boekhorst. Daarnaast zouden plannen om de Andreasschool in het oude dorp van Voorhout uit te breiden voorlopig op een laag pitje worden gezet. Volgens Van Kempen zou het Leidsch Dagblad de informatie over het sluiten van een school uit een brief van Sophia Scholen aan de gemeente hebben gehaald, maar hij ontkent dat het op deze manier in de betreffende brief staat. Het artikel zou tot de nodige onrust in Voorhout hebben geleid.

Van Kempen gaat in gesprek met het Leidsch Dagblad over het gewraakte artikel, zo liet hij maandagavond in  de raadscommissie Welzijn weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in