foto PB

Teylingen – Hoewel de begroting van de gemeente Teylingen voor het jaar 2022 tamelijk beleidsarm genoemd kan worden, kondigde wethouder Arno van Kempen aan dat hij de komende tijd toch met twee nieuwe nota’s komt.

Van Kempen is momenteel bezig met zijn laatste periode als wethouder in de gemeente Teylingen. Toch wil hij de komende tijd nog komen met een nieuwe nota ‘Kunst en Cultuur’ en een nota ‘Schuldhulpverlening’, zo kondigde hij aan.

Daarnaast is hij blij dat er vanuit het Rijk extra geld beschikbaar is gekomen voor de jeugdzorg, iets waarom hij al langer heeft gevraagd. “De 1,8 miljoen euro die we nu extra krijgen is hard nodig, en haalt in ieder geval de druk even van de ketel”, liet Van Kempen weten. Hij voorziet overigens wel dat er per 2022 minder aanbieders zullen zijn voor de jeugdzorg. “We hebben er nu zo’n 160, maar daar zullen er veel van gaan afvallen als gevolg van de zwaardere kwaliteitseisen die we vanaf volgend jaar gaan stellen aan de aanbieders van jeugdzorg”. Eerder liet hij al weten dat hij verwacht dat er komend jaar zo’n 110 tot 120 aanbieders over zullen blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in