Wethouder ergert zich aan beeldvorming rondom loonkostensubsidie

Teylingen – Wethouder Arno van Kempen van de gemeente Teylingen heeft zich geërgerd aan het beeld dat is opgeroepen over het verstrekken van loonkostensubsidie voor werknemers met een beperking. Onder andere het tv-programma Zembla heeft hier aandacht aan besteed. Hij uitte die frustratie in een vergadering van de raadscommissie Welzijn in Teylingen.

De loonkostensubsidie is bedoeld voor werkgevers die iemand met een beperking in dienst nemen. Vanwege het succes van de regeling en de fors gestegen kosten hebben de Bollenstreek-gemeenten besloten om deze aan te passen. Hierdoor krijgen werkgevers die werknemers met een beperking in dienst nemen geen loonkostensubsidie meer over 40 gewerkte uren, maar over maximaal 25,5 uren. Volgens de werkgevers worden zij hierdoor op extra kosten gejaagd, en zijn zij nu genoodzaakt om deze mensen te ontslaan of niet meer aan te nemen.

Volgens Van Kempen is het beeld ontstaan dat daardoor werknemers op straat komen te staan. Volgens hem is dat onjuist, en is er nog steeds een evenwichtige verdeling van de kosten tussen de werkgever en de overheid. Hij roept de werkgevers op “hun sociale hart te tonen” en de werknemers met een beperking in dienst te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in