Foto: Riet Austie

Lisse – Sinds het afschaffen van betaald restafval aanbieden werd er in Lisse minder afval gescheiden. Tijdens een commissievergadering donderdag gaf wethouder Austie aan nog boven de norm te zitten, maar inwoners wel te willen overtuigen van beter afval scheiden.

Zelf dacht de wethouder niet aan het herinvoeren van betaald restafval, maar aan bijvoorbeeld het uitdelen van afvalbakken waarin scheiden mogelijk is bij hoogbouwwoningen.

Rob Veldhoven (Nieuw-Lisse) vroeg zich af of dit plan niet met de raad wordt ontwikkeld en of een financiële prikkel niet noodzakelijk is. De wethouder gaf aan inderdaad dit nog aan de raad te willen voorleggen.

1 REACTIE

  1. Bij betaald afval krijg je weer meer zwerfafval of zakken vuil naast de container, die de vogels of katten weer open.maken
    Voor de hoogbouw blijft het een probleem. In huis scheiden is moeilijk, zakken gaan stinken, pedaal emmers nemen veel plaats in een kamer of op het toch al kleine balkon. De gft containers zijn te ver weg, als je met je zakje, dat speciaal voor de gft bedoelt is verlies je de helft al onderweg omdat de zakjes oplossen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in