Lisse – De Lissese politiek besprak donderdag de kadernota. In deze nota staan de plannen van het college voor het komende jaar. Vanuit de politieke partijen was er vooral kritiek op het geld dat vanuit Den Haag zou moeten komen. Vanaf 2026 wordt dit naar waarschijnlijkheid fors minder.

Tim Ravesteijn (D66) noemde de gemeente een bus die op weg is het ravijn in te rijden. Wethouder Van der Zwet vulde aan dat dit niet eens een ravijn is, maar een afgrond, want er is geen overkant zichtbaar waar het beter wordt.

Naast kritiek op de financiële situatie riepen het CDA en Nieuw Lisse op tot bestuurlijke ongehoorzaamheid, waarbij Lisse niet meer alle verplichtingen vanuit het Rijk zal uitvoeren.

Frank Mélotte (CDA) denkt hierbij aan het inkomensafhankelijk maken van bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, de Wmo. Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) wil geen nieuwe taken uitvoeren die niet vanuit het Rijk betaald worden, denk aan klimaatadaptatie. Op dit moment moet dat vanuit het huidige budget worden betaald.

In de kadernota is het vervangen van de hockeyvelden van Hisalis opgenomen, wat zo’n 300.000 euro zal kosten. Het is volgens Nieuw Lisse goed om de vraag te stellen wat sport mag kosten. De partij wil dat er met het beperkte geld van de gemeente goed worden gekeken of verenigingen wel naar verhouding een bijdrage krijgen vanuit de gemeente. Een oplossing hiervoor kan subsidie per lid zijn volgens fractievoorzitter Veldhoven.

1 REACTIE

  1. Beste meneer van der Zwet, de ravijn is inderdaad een afgrond geworden, en vergeet niet, het CDA daar de afgelopen jaren toch behoorlijk het voortouw gehad in het graven om die afgrond zo diep mogelijk te maken… schaam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in