foto PB

Noordwijk – Wethouder Sjaak van den Berg moet op zoek gaan naar plekken waar moestuinen kunnen worden aangelegd.

Dinsdagavond nam de gemeenteraad een voorstel van raadslid Richard Brouwer (NZLokaal) aan. Brouwer stelde, dat er steeds meer moestuinplekken uit de gemeente zijn verdwenen en dat ouders hun kinderen enthousiast willen kunnen maken over het moestuinieren. De huidige wachttijd voor moestuinen op gemeentegrond is al opgelopen tot twee jaar.

Van den Berg gaat zijn best doen om nieuwe moestuinplekken te vinden. Maar hij liet wel weten, dat er een uitdaging is: ,,op agrarische bestemming kan in principe geen moestuin komen.’’

6 REACTIES

  1. Ik weet een fantastische locatie! In de oude dorpskern van Noordwijk Binnen. Beschut, vlakbij een basisschool, kassen en voldoende grondwater (ondergrondse historische waterweg) aanwezig….! Echt ideaal om een project als dit te faciliteren. Sociaal, educatief én ecologisch. Dat de gemeente hier niet eerder aan heeft gedacht. Dank voor het initiatief mijnheer Brouwer.

  2. Kunnen ook de bezorgdiensten van “Hellofresh”, “Thuisbezorgd ” “AH” ed stoppen, groot deel van de doelgroep valt dan weg………ook nog eens goed voor het milieu waar iedereen zijn mond van vol heeft….!
    Misschien dan ook een stuk uniformiteit verplichten mbt aanleg van de moestuinen, sommige bestaande plekken zien er nu niet uit, denk aan bv 1 kleur of afzetting dmv hagen , dan ziet het er gelijk een stuk verzorgder uit.

  3. Hartstikke leuk, maar op z’n minst toch wel heel raar hoor, de een mag geen moestuintje omdat het bollengrond grond is en nu gaat de wethouder op zoek naar moestuintjes….veel nutteloze stukjes grond in de regio zijn ondertussen bestempeld als bollengrond, dus dat wordt inderdaad een zoektocht.

    • Ed als jouw opmerking op mijn mening slaat: wat mij betreft zou dit ook voor bestaande moestuinen moeten gelden, waaronder natuurlijk ook keurig verzorgde percelen zijn! Maar over het algemeen is het een allegaartje….iedereen doet maar wat, afspraken en controle zou bij de verhuurder moeten liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in