Wethouder onthult nieuwe rolcontainer restafval

Hillegom – Hillegom stapt over op een nieuw afvalbeleid om het restafval te verminderen en meer afval beschikbaar te maken voor recycling. Op dit moment gooien inwoners van Hillegom nog 186 kilogram restafval per jaar weg. Dat moet zakken naar 100.

Dit jaar worden de inwoners voorbereid op het nieuwe afvalbeleid. Per 1 januari 2022 gaan Hillegommers betalen voor restafval. Bewoners van laagbouw krijgen kleinere rolcontainers met chip. Bewoners van hoogbouw krijgen gezamenlijke ondergrondse containers, die te openen zijn met een pasje. Plastic afval en GFT en etensresten wordt vaker opgehaald. De inzameling van Glas, Grofvuil, Textiel en Papier blijft gelijk.

Meer informatie op www.hillegom.nl/afval

2 REACTIES

  1. Gaat deze fantastische wethouder zelf (persoonlijk) de rotzooi opruimen (letterlijk het gedumpte afval uit de omgeving maar ook de financiële ramp als na een paar jaar blijkt dat deze ‘nieuwe’ aanpak ook in Hillegom niet gaat werken)? Velen voorspellen dat dit project, net als in buurgemeenten niet gaat werken. Bovendien zijn de afvalverwerkers tegenwoordig al zover dat ze, veel beter en efficiënter dan de burger dat is, in staat zijn afval te scheiden.
    Kortom: heel slecht idee wat ons allemaal weer veel geld gaat kosten. Ik snap niet dat ‘de politiek’, kennelijk ziende blind, gewoon doordramt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in