Locatie De Waaier, achter de Matthiaskerk (Foto: Rose Marie Keijzer)

Warmond – Wethouder Marlies Volten (VVD) heeft zich volgens eigen zeggen “mateloos gestoord” aan een passage in een brief die het bestuur van de Stichting Mortuarium Warmond aan de raadscommissie Ruimte van de gemeente Teylingen heeft gestuurd.

In de bewuste brief schetst de stichting hoe het contact is verlopen tussen enerzijds de initiatiefnemers van de komst van een mortuarium in Warmond, en anderzijds de gemeente Teylingen. Volgens de stichting zou oud-wethouder Bas Brekelmans de verwachting hebben gewekt dat er een mortuarium kon komen op een deel van de grond waar de voormalige school De Waaier heeft gestaan, achter de rooms-katholieke Matthiaskerk. In een gesprek dat de stichting later had met de huidige wethouder Marlies Volten zou zij volgens de stichting hebben gezegd dat Brekelmans klaarblijkelijk niet de mening van het college had vertolkt in de gesprekken met de stichting. Volten ontkent dat dit zo is gezegd, en had zich “mateloos gestoord” aan deze passage in de brief van de stichting. Volgens haar heeft het college “geen draai van 180 graden gemaakt” wat betreft het initiatief voor het mortuarium.

B&W had eerder besloten dat men een “lichte voorkeur” had voor woningbouw op de locatie van De Waaier, maar liet een uiteindelijk besluit over aan de gemeenteraad. Deze besloot dat daar inderdaad woningen moeten komen. Overigens zijn er nu ook plannen voor de komst van een mortuarium in de Matthiaskerk, maar dat is een initiatief van de kerk zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in