Wethouders plaatsen gedenkborden bij Anne Frankbomen

Noordwijk – De vier wethouders hebben de Anne Frankbomen in de vier kernen voorzien van gedenkborden. De bomen werden vorig jaar geplant ter ere van 75 jaar vrijheid.

De tekst op de borden luidt: “Deze paardenkastanje werd in 2020 geplant in verband met de viering van ‘75 jaar vrijheid’. De boom staat symbool voor de waarden die wij nastreven: vrijheid, onderling respect en in vrede met elkaar leven, ongeacht afkomst en overtuiging. Waarden die onze zorg en aandacht nodig hebben. Deze paardenkastanje is een nakomeling van de boom waarop Anne Frank keek toen zij was ondergedoken in het Achterhuis. Anne was een Joods meisje dat de Tweede Wereldoorlog (1940 – 1945) niet overleefde. Ze is uitgegroeid tot een symbool van de Holocaust.”

Sjaak van den Berg plaatste het gedenkbord bij de boom aan het plein van de Via Antiqua in Noordwijkerhout, Roberto ter Hark ging naar de boom bij de Algemene Begraafplaats in Noordwijk aan Zee. Dennis Salman plaatste het bord bij de boom de staat bij de RK Begraafplaats in Noordwijk-Binnen, Theo Alkemade ging naar de Anne Frankboom bij basisschool De Egelantier in De Zilk.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in