Voorhout – Eens in de vier jaar wordt de World Scout Jamboree gehouden, waarbij tienduizenden scouts uit de hele wereld bij elkaar komen voor een groot gezamenlijk kamp. Het is de droom van Wiene (13) uit Voorhout om de editie van volgend jaar in Zuid-Korea bij te wonen. Mocht hij genoeg geld ophalen, wordt hij de jongste deelnemer van heel Nederland.

De World Scout Jamboree is het grootste jongerenkamp ter wereld, waarvan de 25ste editie volgend jaar in augustus wordt gehouden in SaeManGeum, Zuid-Korea. Alleen scouts die tussen 22 juli 2005 en 31 juli 2009 geboren zijn mogen zich inschrijven.

Voor Wiene lijkt dit de ervaring van zijn leven. In 2023 hoopt hij dan drie weken te spenderen in Zuid-Korea, waarvan hij een week zal rondreizen en twaalf dagen in het kamp zal verblijven.

 

5 REACTIES

 1. In het geval je het nog niet doet: een krantenwijk betaalt ook goed! Vreemd dat de BollenstreekOmroep zich leent voor dit soort praktijken.

  • Bollenstreekomroep heeft ons benadert toen ze hoorden dat Wiene de jongste deelnemer van Nederland was. Hij heeft ook al veel uurtjes gewerkt om geld binnen te halen hoor!

 2. Hier kun je een filmpje kijken met Wiene over zijn droom om naar de jamboree te gaan: https://www.youtube.com/watch?v=fTF7tqb8qnM
  Hij heeft ook al veel geld verdient met klussen te doen.

  En hier zijn inzamelingsactie.
  https://gofund.me/78f05fc6

  Alleen deze maand kunnen er ook unieke sponsor artikelen van de jamboree worden gekocht die je kunt bestellen door te mailen naar [email protected]
  Bekijk hier wat je kunt bestellen: https://wsj.scouting.nl/over-de-worldscoutjamboree/swopartikelen-dutch-contingent-merchandise/?idU=2

  Groetjes van een trotse moeder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in