Foto: Paul Fredrikze

Warmond – De laatste schaatslessen van dit seizoen in Schaatshal Leiden, de laatste wedstrijden en mooie resultaten voor de jeugdleden van de Warmondse IJsclub (WIJC). De wedstrijd tussen de schaatsclubs, de wedstrijd om de Andries Kwik Bokaal, leverde de WIJC en STC de Rijnstreek dit jaar een gedeelde 2e plaats op. Eerste werd de ijsclub uit Koudekerk (VIJK).

De laatste vrijdag van het seizoen streden de 14 ijsclubs die bij het KNSB District Sassenheim zijn aangesloten om de Andries Kwikbokaal. De laatste jaren wisselen Koudekerk en Warmond van eerste en tweede plaats, of delen ze de eerste plaats (2017). STC de Rijnstreek of de ijsclub uit Alkemade stonden vaak op de 3e plaats. Alle schaatsers moesten vol aan de bak om punten voor hun vereniging binnen te halen. VIJK stak er ruim bovenuit en de Warmondse IJsclub werd gedeeld tweede. Een grote opsteker was het nieuw baanrecord dat Patricia Koot (WIJC) reed over vier ronden, 1.06.24

Warmonds Kampioenschap jeugd

De jongste jeugdleden reden in december een eerste wedstrijd, gewoon om te ervaren hoe dat gaat en om te testen hoe snel ze zijn na zo’n twee maanden oefenen. Aan het einde van het seizoen volgt dan het Warmonds Kampioenschap. Benjamins, mini’s, welpen en pupillen, achttien kinderen in totaal, streden om de eer van snelste in hun leeftijdscategorie. Natuurlijk blijkt dan ook of ze vooruit zijn gegaan in de laatste drie maanden. Dat laatste lukte goed met 25 persoonlijke records. Hogere snelheden vragen ook om betere coördinatie en in drie gevallen was dat helaas niet in balans en viel de schaatser.
Eerste in hun categorie werden: Anne van Schooten en Floris Mingelen (benjamins), Jet van Winsen en Wout Bakker (mini’s), Mara Vergeer en Joep Mol (welpen) en Imme Kok en Rens Vergeer (pupillen).
De afsluiting was een marathon over 5 ronden voor de jongste twee categorieën met winst voor Jet van Winsen. Rens Vergeer won de marathon over 8 ronden voor de welpen en pupillen.

Bijgaande foto is genomen door Paul Fredrikze na afloop van het Warmonds Kampioenschap jeugd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in