Noordwijk – Wijkvereniging De Zuid en direct omwonenden maken bezwaar tegen het bouwplan op de plek van Hotel Sonnevanck aan de Koningin Astridboulevard. Ze zijn nog niet betrokken bij het in behandeling zijnde bouwplan, maar uit publicaties concluderen ze dat het plan te hoog, te breed en te diep is. Bij wijziging van Hotel naar Wonen moet volgens de wijkvereniging de grootte van het hotel in 1912 worden aangehouden. Dat betekent dat er nu 71% bouwmassa overschrijding wordt aangevraagd, 32% bouwvlak meer en van de vier verdiepingen zijn er drie toegestaan. Verder maken ze zich zorgen over een parkeergarage die mogelijk natuur kan beschadigen.

2 REACTIES

  1. Och de club van de zuid zal eens niet wat te zeuren hebben ,jarenlang andere bouwplannen tegen gehouden en helaas voor hen zijn ze wel gebouwd.En nu weer nieuw gemeente bestuur waar deze club helaas weinig invloed in heeft en ja hoor ze gaan weer beginnen .Veel succes dames en heren.

  2. Jammer dat men in de Zuid weeral eens op voorhand tegen een upgrade van ons dorp is, nog voordat de plannen het licht zien. Je kan toch moeilijk volhouden dat wat er nu staat, een schoonheidsprijs verdient. Terug willen naar een situatie van 1912, het is bijna hilarisch. Breken we de rest van de Zuid dan ook af naar hoe het er in 1912 bij lag?

    Het is wellicht lastig voor de Zuid-bewoners dat hun favoriete speeltje ‘PUUR Noordwijk’ nu niet in het College zit en er dus niet bij iedere wens van de wijkvereniging “Ja en amen” gezegd zal worden. Ik wens het Noordwijks College veel wijsheid en hoop dat we snel van deze shameplek afkunnen. De eigenaresse loopt al twintig jaar tegen een muur van tegenwerking aan: het is tijd dat we iets moois kunnen toevoegen aan de Astridboulevard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in