Windmolens en zonnepanelenvelden onvermijdelijk

Hillegom/Bollenstreek – Het is niet meer de vraag óf Hillegom actief moet meewerken aan de komst van zonnepanelenvelden en megagrote windmolens, maar wanneer die ‘duurzame’ energieopwekkers er komen.

Deze boodschap bracht Joost Veldhoven van Holland Rijnland donderdagavond duidelijk over aan de commissieleden van de gemeenteraad. Met het plaatsen van windmolens en zonnevelden moet voor 2030 in Holland Rijnland 1,05 terawattuur aan duurzame energie worden opgewekt.

Op de vraag van Sander Boschma (D66) of die windmolens ook in de Noordzee kunnen komen, gaf Veldhoven aan, dat die Noordzee al volgepland staat met windmolens, die in totaal 45 terawattuur aan energie moeten opleveren. ,,De dertig regio’s in Nederland hebben hun eigen opgaven voor het verduurzamen van onze energie.’’

4 REACTIES

  1. Er staan nog zoveel bedrijfsloodsen met lege daken, zet die panelen eerst daarop, het is van de zotte om onbebouwd land met panelen vol te zetten. winwin!

  2. Is de heer van Veldhoven al uit het ei? J.l. maandag al meer wind en zonneenergie opgewekt als nodig.En maar steeds meer? Door welke lobbiist wordt deze man aangestuurd vraag ik mij af. Kijk naar de Wieringermeer volgebouwd met windmolens er had een stad van energie mee worden voorzien. Wat gebeurt er Datacenters gaan er met de stroom vandoor, net als met het drinkwater wat als koelwater gebruikt wordt en vervuild terug de natuur in wordt geloosd. Allemaal volksverlakkerij door dit soort personen.(volg Hollands Kroon maar) Politiekm en bevolking laat je niets wijs maken!!

  3. Het probleem van windmolens op langere termijn zijn de milieu-onvriendelijke wieken van deze molens. Deze bestaan uit een materiaal dat biologisch niet afbreekbaar is. Door veroudering is het nodig ze minstens 1 maal per 10 jaar te vervangen. Voor deze vervangen wieken is opslagruimte nodig, net zoals voor de opslag van afval van kerncentrales. Echter deze gigantische wieken nemen vele malen meer opslagruimte in beslag dan het kleine beetje afval van deze centrales. Dit probleem hoor je niemand over. Nogal kortzichtig. Windmolens bouwen geeft een goed gevoel voor de korte termijn. Terwijl men hiermee het nageslacht met een groot probleem opzadelt.

  4. Jammer dat de politiek niet reageert. Die houden dit probleem liever binnens(achterkamertjes). Walgelijk !!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in