Geassisteerd door Willemien Wagner, onthult burgemeester Carla Breuer 2e ster.

Sassenheim – Burgemeester Breuer onthulde zaterdagochtend de 2e ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) bij de ingang van Park Rusthoff. Er zijn maximaal vijf sterren te behalen.

Ze zijn een beloning voor een steeds diepgaandere samenwerking tussen winkeliers, gemeente, politie, brandweer en het Centrum Voor Criminaliteitsbestrijding (CCV) om de veiligheid voor de ondernemers en het winkelend publiek te verbeteren. Het samenwerkingsverband wordt tijdelijk getrokken door Willemien Wagner van de gelijknamige boekhandel. Zij heeft die taak overgenomen van citymanager John van der Tol, die een andere functie heeft gevonden.

De 1e ster werd onthuld in november 2015. Bij de onthulling van de 2e werd duidelijk dat Sassenheim in de afgelopen jaren maar liefst 79 plaatsen is gestegen op de ranglijst voor de veiligheid in winkelcentra in Nederland. Winkeliers werden bijvoorbeeld getraind op veiligheidsgebied, er kwam een groepsapp, allerlei preventieve tips werden uitgewisseld, onveilig en onhandig parkeren werd aangepakt en de duivenproblematiek kwam ter sprake. Ook werden er zogenaamde schouwen gedaan, om te kijken hoe de veiligheid door een ieder beleefd werd in dit gebied. Er is een groot draagvlak onder ondernemers voor de veiligheidsaanpak. De citymanager liet weten dat de ondernemers wat dat aangaat een visie en een gedachtengang hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in